Levering binnen 3-5 werkdagen
Persoonlijk contact met plantenexperts
Beste kwaliteit planten
Levering binnen 3-5 werkdagen
Persoonlijk contact met plantenexperts
Beste kwaliteit planten
Aan het laden...
aan het laden

10 stuks Bloembollen - Hyacint - Blauw & Wit

10 stuks Bloembollen - Hyacint - Blauw & Wit

3-5 werkdagen

De populaire lentebloeier hyacint mag niet ontbreken in jou tuin. Kies uit de diverse hyacint bloembollen mix om jou tuin te voorzien van de mooiste bloemen!

29,99

9,99

In winkelmand

Informatie 10 stuks Bloembollen - Hyacint - Blauw & Wit

In huis kunnen hyacinten het hele jaar door bloeien, maar van oorsprong is het een echte voorjaarsbloeier die van maart tot mei de wereld wat kleuriger en geuriger maakt. Een Hyacint in de tuin heeft weinig zorg nodig en doet het goed in de Nederlandse tuinen. Je kunt ze heel goed combineren met vaste planten en heesters in je tuin, maar ze zijn dus ook super leuk om te planten in potten op je terras of balkon

Standplaats
Ze groeien in volle schaduw tot volle zon.

Planten
Tot het planten moet je de bollen droog en koel bewaren. Je kunt de bollen het beste planten van september tot december, vóór de vorst intreed. Plant de bollen in goed losgemaakte grond met de punten naar boven. 

Water geven
Geef de voorjaarsbloeiende bloembollen meteen na het planten water. Zo worden ze aangespoord om wortels te maken. Hoe eerder de wortels gevormd zijn, hoe beter de bloembol tegen kou en vorst kan. Bloembollen in potten hebben in de periode na het planten ook water nodig, omdat de grond in potten sneller uitdroogt. Houd de grond in de tuin of in de potten/plantenbakken na het planten vochtig.

Herkomst & product informatie
De naam hyacint komt uit de Griekse mythologie. Hyacinthus was een Spartaanse prins en een halfgod en werd aanbeden door de god Apollo. Volgens de verhalen hielden Apollo en Hyacinthus een wedstrijd discuswerpen, waarbij Hyacinthus dodelijk getroffen werd door een discus. Om te voorkomen dat Hades het lichaam mee kon nemen naar de onderwereld, schiep Apollo uit het bloed van Hyacinthus een bloem; de hyacint.

✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Specificaties

Type plant Bloembollen
Soort plant Hyacint
Hoogte plant 30 - 40 cm
Standplaats Zon
Bolmaat 14 - 15 cm
Bloeiperiode maart - mei
Planttijd september - december
Winterhard Ja
Schrijf een beoordeling