Levering binnen 3-5 werkdagen
Persoonlijk contact met plantenexperts
Beste kwaliteit planten
Levering binnen 3-5 werkdagen
Persoonlijk contact met plantenexperts
Beste kwaliteit planten
Aan het laden...
aan het laden

5 st. Amaryllisbol - Wit

(Hippeastrum)

5 st. Amaryllisbol - Wit

(Hippeastrum)

3-5 werkdagen

De Amaryllisbol bloeien gegarandeerd vanaf 3-6 weken na aankoop zonder dat je er iets aan hoeft te doen!

39,99

19,99

In winkelmand

Informatie 5 st. Amaryllisbol - Wit

Net als de meeste andere bloemen heeft de Amaryllis ook een symbolische betekenis. Zo staat de bloem symbool voor trots, betoverende schoonheid, vriendschap en genegenheid. Daarom zijn deze Amaryllis bollen ook leuk om weg te geven, maar zeker net zo leuk om zelf te hebben!

Standplaats
Zet de bol op een mooie lichte plek en het wonder gaat al gauw beginnen. Niet in direct zonlicht, kamer temperatuur is prima.

Water geven
Zorg ervoor dat de grond waarin je de Amaryllis bol plant goed vochtig is, vochtige grond stimuleert namelijk de wortelgroei. In het begin zal jouw Amaryllis niet zoveel om water vragen, maar houd haar toch in de gaten en geef water als je ziet dat de grond droog wordt. Vooral als ze op of dichtbij de kachel staat kan de grond snel droog worden. Ook als je nog geen groei ziet houden de wortels ervan om in een vochtige grond te staan. Als de Amaryllis gaat groeien gaat ze meer water vragen en zul je wat vaker water moeten geven. Vooral als volwassen plant in volle bloei gebruikt een Amaryllis flink wat water.

Herkomst & product informatie
De Amaryllis komt van oorsprong uit de tropische gebieden van Mexico, Argentinië en het Caribisch gebied. Het is een prachtige potplant en zeer geliefd vanwege haar lange en rijke bloeiduur. De Amaryllis behoort tot de familie van de Amaryllidaceae en heet eigenlijk Hippeastrum. Amaryllis en Hippeastrum zijn twee nauw verwante geslachten en worden vaak door elkaar gehaald. Het grootste verschil zit in de stengel. Amaryllis heeft een massieve stengel en Hippeastrum een holle stengel. Hippeus betekent ridder en Astrum ster, vandaar de Nederlandse naam Ridderster. Hippeastrum is tegenwoordig in vele types en kleuren leverbaar.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Specificaties

Type plant Bloembol
Soort plant Amaryllisbol
Hoogte plant 10 - 15 cm
Standplaats Halfschaduw
Bolmaat 24 cm
Bloeiperiode 4 - 5 weken
Planttijd n.v.t
Winterhard Nee
Schrijf een beoordeling