Olifantsoor 'Alocasia Cucullata'

Merkloos

0 beoordelingen

Volgende werkdag verzonden!

De bladeren van deze plant hebben de vorm van olifantenoren. Om die reden is hij ook bekend onder zijn Nederlandse naam Olifantsoor.

59,99 17,99

Over Olifantsoor 'Alocasia Cucullata'

De Alocasia Cucullata is in Nederland beter bekend als de Olifantsoor. Deze kamerplant behoor tot de Aronskelkfamilie waar er wel 79 soorten van bekend zijn. Oorspronkelijk komt hij uit de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië, genietend van de zon. 

Fleur je huis op met het iconische blad!
De Olifantsoor staat bekend om zijn pijlvormige groene bladeren en compacte groei. Zijn bladeren hebben de vorm van olifantenoren, vandaar de leuke bijnaam. Deze plant is de perfecte tropische toevoeging aan je huis. Naast zijn prachtige bladeren heeft hij ook nog een andere functie, de plant is namelijk licht luchtzuiverend. Wanneer je nieuwe aanwinst bij je thuis afgeleverd wordt is deze 65 cm hoog, let op dit is wel inclusief het kwekerspotje. Wanneer je goed op je nieuwe Olifantsoor past kan deze wel 110 cm hoog worden! 

Verzorging
De Olifantsoor heeft wel wat aandacht nodig. Het is vooral belangrijk dat hij genoeg water krijg, bij voorkeur regelmatig een klein beetje. De kamerplant houdt namelijk van een vochtige grond. Let op: geef de kamerplant ook weer niet té veel water. Bij een teveel aan water zal er guttatie plaatsvinden, waarbij de plant het overtollig water zal 'uitzweten' met als gevolg dat er druppels op de bladeren te zien zullen zijn. Daarnaast houdt de Olifantsoor van lekker veel licht. Het liefst staat hij dan ook dicht bij het raam zodat er voldoende zonlicht opgevangen kan worden. Het is wel verstandig om hem zo nu en dan te draaien, de Olifantsoor groei namelijk naar het licht toe. 

✓ Levering op maat; verzekerd van een goede reis voor slechts €9,99
✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ Hoogte plant gemeten vanaf onderkant pot; 45 - 50 cm
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Ruimtes
woonkamer,slaapkamer,hal
Hoogte plant
60 - 65 cm
Water behoefte
Gemiddeld
Hoeveelheid licht
Gemiddeld
Luchtzuiverend
Ja
Plant type
Kamerplanten
Plant soort
Olifantsoor - Alocasia

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?