Appelvijg 'Clusia Princess' - Luchtzuiverend

Merkloos

0 beoordelingen

Volgende werkdag verzonden!

Deze prachtige kamerplant is niet alleen een pareltje maar zuivert ook lucht als de beste!

59,99 19,99

Over Appelvijg 'Clusia Princess' - Luchtzuiverend

De Clusia Rosea ‘Princess’ is bekend onder de naam ‘Appelvijg’ en 'Varkensboom. De Clusia is een bijzondere groene kamerplant. Op het eerste gezicht lijkt het een normale plant, maar de Clusia behoort tot een van de beste luchtzuiveraars. Uit onderzoek blijkt dat de Clusia een echte groene bodyguard is! Ze neutraliseert schadelijke stoffen door deze op te nemen en in haar wortels af te breken. De Clusia maakt de lucht gezonder door CO² om te zetten in zuurstof. Ook verbetert ze de luchtvochtigheid door haar regulerende verdampingsproces. Ze vermindert stress en zorgt voor een goede atmosfeer!

Standplaats
De Clusia Princess is een aantrekkelijke plant voor consumenten die van gemak houden! In een verwarmde woonkamer, bij minimaal 16 graden ontwikkel ze het beste. Zet haar zo licht mogelijk, zonder direct zonlicht. Op een wat donkere plaats kan ze ook goed groeien, ze past zichzelf gewoon aan.

Water geven
Het liefst een vochtige aarde, geef één keer per week water en voorkom dat de potkluit uitdroogt. Het beste is dat de grond donker bruin is, dan weet je dat het niet te droog is. Als de grond zwart is, is de aarde te nat.
In de winter kan je matigen met de watergift. Een hoge luchtvochtigheid vind ik niet heel belangrijk, want mijn bladeren hebben een dikke, leerachtige buitenkant.

Herkomst & Informatie
De Clusia is familie van de Clusiaceae en komt oorspronkelijk voor in de regenwouden van de Caraïben, de Verenigde staten en Zuid Amerika. Leuk om te weten: haar natuurlijke habitat kan de Cluusia tot wel 25 meter hoog worden!
Ze is bekend onder de naam ‘Appelvijg’ en 'Varkensboom', maar heeft ook nog een andere bijnaam: Signature Tree ofwel handtekeningenboom. Je kunt namelijk tekeningen op het blad maken, die zeer lang zichtbaar blijven. In Tropische landen worden de bladeren veel beschreven; namen van geliefden worden in het blad gegraveerd of er worden tekeningen op het blad gemaakt.

✓ Levering op maat; verzekerd van een goede reis voor slechts €9,99
✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ Hoogte plant gemeten vanaf onderkant pot; 45 - 55 cm
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

 

Hoogte plant
50 - 55 cm
Water behoefte
Gemiddeld
Hoeveelheid licht
Gemiddeld
Luchtzuiverend
Ja
Plant type
Kamerplanten
Plant soort
Appelvijg - Clusia
Met of zonder pot
Zonder pot/mand

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?