BinnenplantenHangplanten

Op zoek naar nieuwe hangplanten om je kamers op te vrolijken? Die hebben we voor je.

We hebben verschillende soorten. Voor welke ga jij?

Bekijk snel alle hangplanten en vind de perfecte voor jou.

Herstel

Filteren

Meer filters

Sorteren

Herstel filters
Hangplant Aeschynanthus Rasta

Hangplant Aeschynanthus Rasta

1 beoordeling

59,99 17,99
Hedera Helix

Hedera Helix

39,99 16,99

2 van 2 producten

Hangplanten kopen? We helpen je

Hangplanten kunnen altijd en overal. Zeker voor binnen, waar ze een leuk effect hebben en je kamer een stuk gezelliger maken. Hang een plat op aan het plafond of de muur, en je bent af van die saaie, kale plekken. We hebben superveel verschillende hangplanten voor je in huis, dus er is keuze zat. Van klein tot groot, van volledig groen tot hangplanten met kleurrijke bloemen. Voor welke hangende kamerplanten voor binnenshuis ga jij?

Met een hangplant in huis…

...zijn die saaie plekken op de muur of plafond verleden tijd. Onze hangplanten vullen die leegte op, en maken je huis veel gezelliger dan het al is. Je combineert je nieuwe hangplanten eenvoudig met je inrichting. Dat doe je door slim gebruik te maken van de verschillende potten. Zo krijg je een mooi kleurcontrast, of zorg je juist dat alles een geheel wordt. Ben je dus op zoek naar iets om je interieur net dat beetje te verbeteren? Je krijgt het voor elkaar met onze hangplanten voor binnen.

De populairste soorten hangplanten

Er zijn talloze soorten hangplanten. Dit zijn de bekendste en meest gewilde:

Hoya

De hoya staat het liefst in de schaduw. Hij heeft donkergroene ronde blaadjes, die vastzitten aan langwerpige takken die naar beneden groeien. Een leuk plant die perfect is als hangplant, of om op een plantenstandaard te zetten.

Epiphyllum

De epiphyllum is een makkelijke hangplant. Dat komt omdat het familie van de cactus is. Je herkent een epiphyllum aan z’n lange bladeren met geribbelde zijkanten. Het is een hangplant vol volume, dus perfect als je een grote kale plek wil opvullen.

Hedera

De hedera, of klimop, is een wereldberoemde plant. Naast dat hij vaak als haag gebruikt wordt, kan je ‘m dus ook gebruiken als hangplant voor binnen. Een gezellige toevoeging aan de grotere ruimtes zoals je woonkamer.

Tradescantia

De tradescantia is een opvallende hangplant. Hij heeft bladeren in groen-wit, en ook nog eens paarse bladeren. Leuke, vrolijke kleuren waar je je ogen niet vanaf kunt houden. Deze hangplant, ook wel de ‘vaderplant’ genoemd, heeft weinig onderhoud nodig. Geef ‘m een keer per week water, en dan komt ‘t helemaal goed met hem.

Scindapsus

De scindapsus kan zowel als hangplant en klimplant gebruikt worden. Hij heeft groene bladeren met witte accenten, en staat het liefst op een plek zonder direct zonlicht. De scindapsus is een gezonde keuze, want het is een van de meest luchtzuiverende planten die er zijn.

Alles over de verzorging van je hangplanten

Hoe je je hangplanten voor binnen moet verzorgen hangt sterk af van het soort hangplant. Over het algemeen moet je ze regelmatig water geven. Het liefst met lauw water. Daarnaast raden we aan om 1 keer per 2 of 4 weken plantenvoeding te geven. Zo weet je zeker dat je hangplanten nog lang en gelukkig leven. Wil je precies weten hoe je je nieuwe kamerplanten moet verzorgen? Je vindt alle informatie op de specifieke plantenpagina.