BinnenplantenVetplanten

Gemak dient de mens en deze vetplanten, ook wel succulenten, nemen dat ter harte.

De baten van mooi groen in huis, zonder de lasten van uitgebreide groene vingers.

Met weinig moeite haal en houd je wat moois in huis!

Herstel

Filteren

Meer filters

Sorteren

Herstel filters
Aloe Vera

Aloe Vera

1 beoordeling

34,99 19,99

1 van 1 producten

Online je nieuwe kleine vetplanten kopen? We helpen je

Wie kent ze niet: de kleine vetplantjes of succulenten, een duur woord voor vetplantjes. Ze zijn een van de makkelijkste soorten kamerplanten. Dat komt omdat ze heel weinig water nodig hebben om toch mooi groen te blijven. Deze kleine plantjes staan perfect in ieder interieur, ruimte en kamer. Combineer verschillende vetplanten, en maak zo een gezellig geheel. Makkelijk, klein en ze zien er ook nog eens goed uit: maak kennis met onze vetplanten.

Met kleine vetplantjes in huis of tuin...

...heb je een onderhoudsvrije manier om toch te genieten van alles wat groen is. Het is namelijk geen ramp als je je vetplantjes vergeet water te geven. Daarnaast zijn er zo veel soorten dat je leuke combinaties kan maken. Geniet van de vrolijke kleurtjes van je nieuwe vetplanten.

De populairste soorten vetplantjes

Er zijn talloze soorten vetplanten, maar dit zijn de bekendste en meest gewilde soorten:

Crassula ovata

De crassula ovata is een opvallend vetplantje. Dat komt omdat ‘ie groene bladeren heeft die vastzitten aan een grijs-bruine stam en takken. Het is dus eigenlijk een klein boompje. Geef ‘m eens in de zoveel tijd een scheut water en hij kan er weer tegenaan. Doe dit in de zomer om de week, en in de winter om de 6 weken. Crassula’s staan het liefst op een plekkie in de zon.

Epiphyllum anguliger

Dit is de zaagcactus. Hij dankt z’n naam aan z’n lange, gerafelde bladeren. Die lijken op, je zou het niet verwachten, een zaag. Een opvallende verschijning die niet lastig te onderhouden is. Zet ze op een plek in de halfschaduw, geef ‘m een keer per week water en zo nu en dan wat extra voeding. Wat ook leuk is aan de zaagcactus: in het najaar bloeien er witte bloemen die naar vanille ruiken.

Sansevieria Moonshine

De sansevieria moonshine wordt ook wel de ‘vrouwentong’ genoemd. Hij heeft langwerpige bladeren die recht omhoog groeien. Deze bladeren beginnen smal, maar worden steeds breder. Ze zijn grijsgroen van kleur: lekker opvallend. Ze staan prima in de halfschaduw. Daarnaast heeft ‘ie ook weinig water nodig.

Rhipsalis cassutha

De rhipsalis is een vetplant die vaak gebruikt wordt als hangplant. Hij bestaat uit talloze smalle stengeltjes: een leuk gezicht. Hij heeft weinig water nodig, kan prima op elke plek staan en is dus onderhoudsvriendelijk.

Alles over de verzorging van je vetplantjes

Vetplantjes zijn de makkelijkste kamerplanten die er zijn. Ze doen niet moeilijk als je ze een keer vergeet water te geven. Daarnaast doen ze het prima op elk plekkie, van zonnig tot schaduw. Ook snoeien is amper nodig. Heb je dus niet zulke groene vingers, of vergeet je je planten wel eens? Dan zijn onze vetplanten perfect voor je.