XL Pauwenplant 'Calathea Medaillon'

0 | 5 (0 beoordelingen)

59,99 22,99

3 tot 5 werkdagen

De Calathea is een van de meest populaire kamerplanten. 's Avonds sluit hij zijn bladeren en 's morgens staat hij in pracht en praal weer te pronken.

Variant:
Aantal:

Levering binnen 3-5 werkdagen

Persoonlijk contact met plantenexperts

Beste kwaliteit planten

Over XL Pauwenplant 'Calathea Medaillon'

De Calathea Medaillon is op dit moment één van de meest populaire kamerplanten. De plant is sterk luchtzuiverend en een waar plaatje binnen ieder interieur. De bijnaam is de levende plant, 's avonds sluit hij namelijk zijn bladeren. Schrik daarom niet als je een ritselend geluid hoort; de volgende ochtend staat hij gewoon weer met zijn bladeren te pronken!

Standplaats
In de natuur groeit de Calathea in de schaduw van grotere bomen en planten en heeft daarom niet veel licht nodig. Een plekje in de halfschaduw zonder direct zonlicht is daarom het beste voor deze groene topper. Te veel zonlicht is schadelijk voor de plant en zorgt voor bruine randen aan het blad. De Calathea houdt van een hoge luchtvochtigheid. Houd daarom afstand van radiatoren en vermijd tocht. 

Water geven
Omdat de Calathea oorspronkelijk uit het regenwoud komt, is hij dol op een flinke slok water. Het liefst staat hij altijd met natte voetjes. Je kunt het beste regelmatig kleine hoeveelheden water geven. Door je vinger in de grond te steken, kan je eenvoudig voelen of de grond al droog genoeg is voor de volgende watergifte. Wanneer de plant slap gaat hangen, is dit een duidelijk signaal dat de Calathea te weinig water heeft gekregen. Na het water geven zal de plant weer overeind komen, mits de plant niet te lang droog heeft gestaan. Ook krullend blad is vaak een teken dat de plant dorst heeft.

Herkomst & Informatie
De voorouders van de Calathea Medaillon komen oorspronkelijk uit de oerwouden van Zuid-Amerika en het Amazonegebied. De Calathea is familie van de Marantaceae en heeft een grote diversiteit aan kleuren. Voornamelijk zijn de bladeren groen en paars van kleur. 

Mand Terima Kasih
Terima Kasih betekent ‘Dank u wel’ in het Indonesisch. De naam ‘Terima Kasih’ is ontstaan door op een duurzame en verantwoorde manier producten in Indonesië te produceren. Met de aankoop van deze Terima Kasih mand steunt u de lokale bevolking en geeft u de inwoners een duurzame toekomst.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is, wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!


✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Specificaties

  • Ruimtes: woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, hal, babykamer
  • Hoogte plant: 50 - 55 cm
  • Water behoefte: Gemiddeld
  • Hoeveelheid licht: Gemiddeld
  • Luchtzuiverend: Ja
  • Plant type: Kamerplanten
  • Plant soort: Calathea
  • Potmaat: 21

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Hulp nodig? Wij staan altijd voor je klaar!
staff