Europese Dwergpalm 'Chamaerops Humilis'

Merkloos

0 beoordelingen

1 tot 5 werkdagen

Deze XL Europese Dwergpalm is ook geschikt als buitenplant. Scoor hem nu en profiteer!

79,99 39,99

Over Europese Dwergpalm 'Chamaerops Humilis'

De Chamaerops Humilis, of de Europese Dwergpalm is de enige palmsoort die van oorsprong uit Europa komt. Deze palm groeit vooral rondom het middellandse zee gebied. Deze palm kan zowel binnen als buiten worden geplaatst, dit komt doordat de palm goed vorst kan verdragen. Ook wordt de Chamaerops niet erg groot in vergelijking tot andere palmen. De Nederlandse bijnaam is daarom ook: Europese Dwergpalm of Dwergwaaierpalm.

Zeer populaire plant voor binnen en buiten
De Chamaerops Humilis is een tamelijk makkelijke plant. Het is een typische waaierpalm die compact opgroeit als een bossige struik. De Chamaerops humilis palmboom kan een uiterste hoogte van 8 meter halen, maar meestal blijft het bij 80 tot 90 cn. Deze palm is zeer geliefd vanwege zijn winterhardheid en verdraagzaamheid van direct zonlicht. Zorg er wel voor dat je de plant voldoende water geeft. De plant kan namelijk slecht tegen een droge grond. Wil jij ook een tropische tuin, dan mag deze palm absoluut niet ontbreken. Ook als kamerplant is deze Chamaerops zeer geschikt, zet hem dan op een zonnige plek voor het raam.

Hoe zorg je voor mij?
De Chamaerops Humilis mag niet in de droge grond staan. Geef regelmatig water als de palm buiten in een kuip staat, vooral bij warme dagen. Binnen is het belangrijk dat de wortels niet in het water staan, omdat binnenbakken veelal geen drainage gaten hebben en overtollig water zodoende blijft staan. Geef, wanneer de plant binnen staat, geregeld kleine hoeveelheden water. Geef de plant bijvoorbeeld eens per vijf dagen water in de zomer en eens per 10 dagen in de winter. Deze palmen wensen veel zonlicht. Staat de Chamaerops binnen als kamerplant, zorg dan voor minimaal vijf uur direct zonlicht. Wanneer de palm te ver van het raam staat, zal de groei stagneren. Omdat oud blad vroeg of laat afsterft is voldoende groei noodzakelijk om de palm mooi te houden. Wanneer de Chamaerops Humilis naar buiten wordt verplaatst, waarbij de palm voorheen binnen wat verder van het raam stond, is het noodzakelijk hem geleidelijk aan direct zonlicht te laten wennen. Wanneer de palm zonder gewenning in direct zonlicht komt te staan kan het blad verbranden. Maar geen zorgen, de palm zal snel nieuw blad aanmaken dat prima bestand is tegen direct zonlicht.

Snoei en bloei
Doordat de Chamaerops Humilis niet zo groot kan worden is het eigenlijk niet nodig. Let op! De stam kan je niet snoeien, hierdoor zal de plant namelijk niet meer uitlopen en afsterven. Wel kan je lelijke bladeren verwijderen van de palm. Knip deze dicht bij de stam af, maar pas hierbij op voor de stekels. Vooral de onderste bladeren worden op den duur minder mooi. Dit is een natuurlijk proces, waar helaas weinig aan te doen is. Het is dan ook raadzaam om deze oude bladeren te verwijderen.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Highlights
- Levering op maat; verzekerd van een goede reis voor slechts €9,99
- Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
- Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
- Hoogte plant gemeten vanaf onderkant pot; 80 - 90 cm
- De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

 

Hoogte plant
115 - 120 cm
Water behoefte
Gemiddeld
Hoeveelheid licht
Veel
Diervriendelijk
Ja
Plant type
Kamerplanten
Plant soort
Dwergpalm - Chamaerops Humilis

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?