Fruitplant Braam

0 | 5 (0 beoordelingen)

21,99 13,99

3 tot 5 werkdagen

Fruit plukken in je eigen tuin of balkon en daarna smullen van de vruchten. Hoe leuk is dat?

Aantal:

Levering binnen 3-5 werkdagen

Persoonlijk contact met plantenexperts

Beste kwaliteit planten

Over Fruitplant Braam

Rubus Fruticosus 'Black Satin' is een krachtig groeiend en doornloze zwarte braam en is 100% biologisch gekweekt! Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu. Daarnaast ben je gegarandeerd van vruchten en is de plant gemakkelijk te onderhouden.

Standplaats
De 'Black Satin' kan tegen schaduw, maar zal meer vrucht afgeven op een zonnige plek. Voor een goede groei is namelijk voldoende licht nodig. Zet hem in de volle zon, maar wel op een beschut plekje. De braam kan in een mooie sierpot op je balkon of laat hem langs de schutting of een muur groeien.

Water geven
Fruitplanten zijn makkelijk te onderhouden. Geef hem tijdens extreem warme en droge periodes wat extra water. Houd voor de rest de grond licht vochtig door eenmaal per week water te geven.

Snoeien
Regelmatig snoeien is goed voor de braam. Dit kan zowel in het voor- als het najaar. Het beste is om de dikke takken in het voorjaar vast te binden. Span de draden tussen 2 palen of gebruik en muur of schutting om de takken met behulp van andere draden te geleiden. Alles dat dan nog te veel is kun je wegsnoeien. Na de oogst haal je de takken waaraan de vruchten hebben gezeten volledig weg. 

Bloeiperiode
De mooiste vruchten groeien aan de dikke, bij elkaar gebonden takken en geven vruchten op de stengels die in het vorige jaar gevormd zijn. De struik heeft opvallende donkergroene, ovaal gekartelde bladeren. De vruchten pluk je van juli tot in september. Wacht wel lang genoeg met plukken! Pas zodra ze een mooie donker-paarse kleur hebben zijn ze klaar voor de oogst.

Herkomst & Informatie
De fruitplanten worden geleverd met een totaalhoogte van ca. 50 - 60 cm (gemeten inclusief de pot). Let op: t/m maart worden de planten kaal geleverd. Dit komt doordat ze in het najaar hun bladeren verliezen. Zodra je de fruitplanten in de grond plaatst zal het blad vanzelf gaan groeien en geniet jij deze zomer nog van heerlijk vers fruit van eigen bodem. Je hoeft dus niet jaren te wachten voordat de eerste vruchten aan de takken verschijnen!

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is, wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Specificaties

  • Hoogte plant: 45 - 50 cm
  • Water behoefte: Gemiddeld
  • Hoeveelheid licht: Gemiddeld
  • Diervriendelijk: Ja
  • Plant type: Tuinplanten
  • Plant soort: fruitplant-braam
  • Met of zonder pot: Zonder pot/mand
  • Potmaat: 19

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Hulp nodig? Wij staan altijd voor je klaar!
staff