Hortensia 'Hydrangea Macrophylla' - Wit

Merkloos

0 beoordelingen

1 tot 5 werkdagen

Deze speciale XS hortensia of ook wel dwerghortensia genoemd, zijn heel erg in trek, omdat ze een stuk compacter zijn dan de gemiddelde hortensia

59,99 24,99

Over Hortensia 'Hydrangea Macrophylla' - Wit

De Hydrangea Macrophylla, ook wel de Hortensia genoemd is een ideale tuinplant voor in elke tuin! Op warme dagen is het wel belangrijk om wat extra water te geven, maar verder heb je er weinig omkijken naar!

Standplaats
De Hydrangea Macrophylla heeft een voorkeur voor een plekje met halfschaduw of schaduw. Let op! Hortensia’s kunnen niet tegen directe zon licht; er ontstaat dan namelijk bladverbranding.

Water geven
De dwerghortensia vraagt redelijk veel water, daarom raden wij aan om de tuinplant te plaatsen waar vaak halfschaduw of schaduw plaats vind. Geef bij veel zon of droogte extra water.
​​​​​​
Snoeien

Omdat de Little Hortensia’s zo mooi compact groeien en klein blijven is snoeien vrijwel niet nodig. Snoei eventueel wat dode takjes weg en verwijder in de lente de uitgebloeide bloemen en je bent klaar! Eenvoudiger kan bijna niet.

Herkomst & informatie
Hydrangea Macrophylla stamt oorspronkelijk uit Japan. De eerste exemplaren van dit soort werden in de 18e eeuw in Europa ingevoerd. In Europa werd de hortensia warm onthaald vanwege zijn spontane kleur verandering waardoor men dacht dat deze plant magisch was. Dit grote raadsel werd opgelost toen ontdekt werd dat de verkleuring van de bloemen aan de zuurgraad van de grond te danken is.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

✓ Levering op maat; verzekerd van een goede reis voor slechts €9,99
✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ Hoogte plant gemeten vanaf onderkant pot; 40 - 50 cm
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Hoogte plant
40 - 45 cm
Water behoefte
Veel
Hoeveelheid licht
Weinig
Diervriendelijk
Ja
Plant type
Tuinplanten
Plant soort
hortensia

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?