Ilex Crenata - Bol

Merkloos

0 beoordelingen

1 tot 5 werkdagen

Deze compact groeiende hulst ontpopt zich tot een van de populairste tuinplanten. Laag in onderhoud en makkelijk te snoeien!

42,99 27,99

Over Ilex Crenata - Bol

De Ilex is een compact groeiende hulst die goed in allerlei vormen te snoeien is. Of je er nu een haag van maakt of een mooie bol. Zelfs een piramide of andere vormen is bij de Glory Gem niet gek genoeg. De struik heeft binnen alle Ilex soorten het mooist ronde en fijnste blad, wat zeer mooi vertakt over de hele plant.

Standplaats
De Ilex Crenata is een struik die niet veel waarde hecht aan zijn standplaats. Je kan hem in zowel halfschaduw als de volle zon plaatsen. Je kunt hem planten in de volle grond, bijvoorbeeld als een mooie haag of zet hem in een mooie sierpot op je terras of balkon.

Water geven
De Japanse Hulst kan tegen droogte, maar een licht vochtige grond is het beste voor de tuinplant. Wanneer er drogere periodes zijn probeert hij zijn vocht te stelen bij nabije planten. Regelmatig water geven is raadzaam, maar geef geen water in overvloed. Om de Japanse hulst mooi te houden kun je hem zo nu en dan wat voeding geven. Hiervoor gebruik je de Culvita Plantenvoeding die je eenvoudig mee besteld.

Snoei en bloei
In de bloeiperiode van mei tot juni krijgt de Ilex Crenata kleine witte bloemen, alhoewel dit vrij onopvallend zal zijn. Na de bloeiperiode kan deze Japanse Hulst zwartje besjes krijgen. Hier zijn vogels dol op! Plant je hem als haag dan kun je hem 2 keer per jaar snoeien om in model te houden, 1 keer rond maart en 1 keer rond juni. Wanneer je dit doet geeft de plant geen voorkeur aan.

Herkomst & Informatie
De Nederlandse naam voor de Ilex Crenata 'Glory Gem' is de Japanse Hulst. Van oorsprong komt de tuinplant uit Zuid- Oost-Azië en dan met name Japan en Korea. De struiken hebben veel weg van het karakter van de Buxus. Doordat de plant gemakkelijk te onderhouden en snoeien is heeft hij zichzelf zeer populair gemaakt in de Nederlandse tuinen. De plant is bij levering ca. 40 - 45 cm hoog (incl. kwekerspot).

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!


✓ Levering op maat; verzekerd van een goede reis voor slechts €9,99
✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ Hoogte plant gemeten vanaf onderkant pot; 40 - 45 cm
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Hoogte plant
35 - 40 cm
Water behoefte
Gemiddeld
Hoeveelheid licht
Weinig
Diervriendelijk
Ja
Plant type
Tuinplanten
Plant soort
buxus

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?