Levering binnen 3-5 werkdagen
Persoonlijk contact met plantenexperts
Beste kwaliteit planten
Levering binnen 3-5 werkdagen
Persoonlijk contact met plantenexperts
Beste kwaliteit planten
Aan het laden...
aan het laden

Italiaanse Cipres

(Cupressus Sempervirens)

Italiaanse Cipres

(Cupressus Sempervirens)

3-5 werkdagen

De Cupressus sempervirens is winterhard en groenblijvend en is daardoor een mooie groene toevoeging aan jouw wintertuin, terras of balkon.

34,99

19,99

In winkelmand

Informatie Italiaanse Cipres

Met zijn smalle vorm, komt de mediterraanse Cupressus sempervirens het best tot zijn recht in lange banen in de tuin. De Cupressus is winterhard en groenblijvend en is daardoor een mooie groene toevoeging aan uw wintertuin, terras of balkon. Bovendien is de plant onderhoudsarm en is een lichte trim tijdens het voorjaar of begin najaar voldoende.

Standplaats
Cupressus sempervirens is niet veeleisend. Hij kan op alle grondsoorten groeien, mits het goed doorlatend is. Cupressus sempervirens 'Totem' houdt van een goed beschutte standplaats in de volle zon en een zeer goed doorlaatbare grond.

Water geven
Het is belangrijk om de bomen na aanplant extra water te geven. Nadat de boom volledig is aangeslagen kan hij prima voor zichzelf zorgen en water uit de grond halen.

Snoeien
Het is mogelijk om de cipres te snoeien, maar dit is niet nodig. De cipres groeit van nature in zijn kegelachtige vorm. Snoeien kan wel als je een vollere boom wilt hebben. Dan wordt het aangeraden om de top te snoeien. Dat leidt uiteindelijk tot een vollere boom.

Herkomst & informatie
Cupressus sempervirens wordt in het Nederlands ook wel Italiaanse cipres genoemd. Het is een traag groeiende conifeer met smalle, opgaande, zuilvormige groei. Net zoals andere cipressen groeit hij, onder gunstige omstandigheden, tot een verbazingwekkende hoogte. Volwassen exemplaren kunnen een hoogte halen tot wel 35 meter.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Cupressus Sempervirens
Hoogte plant 45 - 55 cm
Waterbehoefte Weinig, 2 keer per maand
Standplaats Zon
Giftig Nee
Potmaat 19 cm
Schrijf een beoordeling