6-pack Lavendel

Merkloos

0 beoordelingen

1 tot 5 werkdagen

Lavendel is een heerlijk zomerse bloeier die heerlijke geuren verspreid. Wil je vlinders naar je tuin lokken? Daar is deze Anouk dé tuinplant voor!

32,99 11,99

Over 6-pack Lavendel

Lavendel is al een aantal jaren erg trendy. Dat heeft een aantal redenen. De bloemen geuren verrukkelijk en wordt intensief bezocht door bijen, hommels en vlinders.

Standplaats
Kies een warme plek in de tuin, waar de zon minimaal enkele uren schijnt, plaats het minimaal 1 meter van de grond af en bij voorkeur met beschutting tegen regen en wind.

Water geven
Naar de lavendel in de volle grond hoef je bijna niet om te kijken. Alleen bij aanhoudend extreem warm en droog weer wilt de lavendel graag wat extra water. Plaats je hem in een mooie sierpot op je terras of balkon geef heem dan af en toe water.

Snoei en bloei
Kuiflavendel ‘Anouk’ bloeit vroeger in het jaar dan de ‘gewone’ lavendel en bloeit bovendien langer door: van vroeg in het voorjaar tot laat in de zomer. De meest intense bloeitijd is mei-juli. Als je na die eerste langdurige bloei de oude bloemen eruit knipt, snoei de plant gerust tot de helft terug dan begint ‘Anouk’ opnieuw en krijg je zelfs bloemen tot oktober!

Herkomst & Informatie
De Lavandula stoechas Anouk is gevonden in een natuurlijke selectie en is de beste stoechas variëteit die er is! Deze lavendel wordt ook wel kuiflavendel of vlinderlavendel genoemd vanwege de vorm van de bloemetjes. De plant heeft een houtachtig gewas en zijn bladeren zijn grijsgroen en fluweelzacht, lijnvormig en worden maximaal 4 cm lang. 

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Hoogte plant
5 - 10 cm
Water behoefte
Veel
Hoeveelheid licht
Veel
Diervriendelijk
Ja
Plant type
Tuinplanten
Plant soort
lavendelhei

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?