Luchtzuiverende planten

Ontdek onze luchtzuiverende planten: mooie planten die er ook nog eens voor zorgen dat je schone lucht ademt.

We hebben verschillende soorten. Voor welke ga jij?

Bekijk snel alle soorten luchtzuiverende planten en vind de perfecte voor jou.

Filteren

Meer filters

Sorteren

Blauwvaren 'Phlebodium Aureum'

Blauwvaren 'Phlebodium Aureum'

1 beoordeling

49,99 11,99
Hedera Helix

Hedera Helix

39,99 14,99
Ananasplant 'Ananas Comosus'

Ananasplant 'Ananas Comosus'

2 beoordelingen

49,99 15,99
Anthurium - Rood

Anthurium - Rood

29,99 16,99
Anthurium - Wit

Anthurium - Wit

29,99 16,99
Aloe Vera

Aloe Vera

38,99 21,99

Vandaag besteld = morgen verzonden

Persoonlijk contact met plantenexperts

Beste kwaliteit planten

Vandaag besteld = morgen verzonden

Persoonlijk contact met plantenexperts

Beste kwaliteit planten

Liefde voor planten

Filter op Plant type

Toon meer

36 van 40 producten

Luchtzuiverende kamerplanten kopen? We helpen je

Altijd handig: planten die er goed uit zijn, je huis gezelliger maken en ook nog eens de lucht die je inademt verschonen. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar ze bestaan toch echt. Nooit meer last van droge lucht en keel, maar wel altijd een frisse adem en neus. Daarnaast beuren de planten je op, vermijd je hoofdpijn en slaap je er lekkerder door. Genoeg redenen om vandaag nog deze groene luchtverfrissers naar je huis te halen.

Heb je thuis luchtzuiverende planten? Dan...

…haal je voortaan een frisse neus zonder naar buiten te moeten. De planten reinigen de lucht en zorgen ervoor dat je schone lucht inademt. Wel zo gezond. Je slaapt er beter door, krijgt minder last van hoofdpijn en hebt nooit meer last van een droge keel. Mooi, toch? Naast al deze gezondheidsvoordelen zien ze er ook gewoon toppie uit. We hebben verschillende luchtzuiverende planten voor je: van groot tot klein. Voor welke ga jij?

Waar ga je je luchtreinigende planten neerzetten?

Dat bepaalt een beetje welke plant we aanraden. Over het algemeen worden de planten het vaakst in de woonkamer of slaapkamer neergezet. Dit zijn onze aanraders:

Luchtzuiverende planten voor in je woonkamer

Ideaal voor naast de bank, bij de eettafel of naast je tv-meubel.

Calathea

De calathea is een tropische plant van middelmatig formaat. Perfect naar een laag tv-meubel of dressoir, bijvoorbeeld. Hij heeft grote bladeren met de kleuren wit, groen en zelfs rabarberrood. Wat leuk is aan de calathea is dat hij ‘leeft’. De bladeren gaan ‘s avonds een tukkie doen, en worden de volgende ochtend weer wakker. Dit maakt een ratelend geluid.

Dracaena

De dracaena is een makkelijke plant qua verzorging. Daarnaast zijn ze hoog en smal: perfect voor in een kaal en saai hoekje. Ze hebben weinig water nodig, dus het is niet erg als je ze een keer vergeet. Er zijn verschillende soorten dracaena’s, maar ze hebben allemaal iets gemeen: het zijn makkelijke luchtreinigende kamerplanten.

Goudpalm

De goudpalm is een middelgrote kamerplant waarvan de bladeren alle kanten op staan. De bladeren zitten weer vast aan lange, groene stengels. De plant is op zich best breed, waardoor hij wel wat ruimte nodig heeft. Denk aan zo’n 1,5 meter. De goudpalm, ook wel areca genoemd, heeft wel speciale aandacht nodig. Zorg dat de grond altijd vochtig is.

Rubberplant

Grote donkergroene bladeren op lange dunne stengels: dat is de rubberplant in het kort. Het mooie aan de rubberplant, of ficus elastica, is dat ‘ie eigenlijk wel in elk type interieur past. De rubberplant is een aanrader voor elk huis. Hij zuivert de lucht namelijk van de stof formaldehyde. Da’s een stof die je eigenlijk in elk huis vindt.

Luchtzuiverende planten voor in je slaapkamer

Slaap als een roos door onze groene luchtreinigers.

Monstera

Wie kent ‘m niet: de Monstera. Populair om z’n gigantische bladeren vol gaten, z’n luchtzuiverende kwaliteit en natuurlijk z’n geweldige uiterlijk. Monstera’s zijn groot en opvallend: ideaal om een kale hoek mee op te fleuren. De Monstera neemt CO2 op en geeft je er frisse zuurstof voor terug. Lekker, toch?

Lepelplant

Je herkent de lepelplant aan z’n opvallende bloemen. Die bloemen zijn mooi wit en hebben de vorm van - hoe kan het ook anders - een lepel. Ze doen het perfect op een donkere plek, hebben niet superveel aandacht nodig en zuiveren ook nog eens de lucht. De wetenschappelijke naam van de lepelplant is ‘Spathiphyllumplanten’. Dat mag je gewoon weer vergeten, hoor.

Sansevieria

Sansevieria’s zijn een van de makkelijkste kamerplanten die er zijn. Ze verbruiken amper water, dus ze vinden het niet erg om een keer overgeslagen te worden. Daarnaast doet ‘ie het ook prima in de zon of schaduw, dus in principe kan hij overal in de slaapkamer. Bijvoorbeeld op een dressoir, of lekker in het raam.

Krulvaren

Krulvarens zijn kleine planten. Perfect voor op een tafeltje in je slaapkamer, of op het tv-meubel. Ze zuiveren de lucht zelfs terwijl je slaapt. Dat zorgt ervoor dat je lekker doorslaapt. Wel zo fijn, toch?

Blauwvaren

De blauwvaren is vergelijkbaar met de krulvaren, maar ziet er een tikkie anders uit. Z’n bladeren zijn groen-blauw, wat voor een leuke draai aan deze varensoort geeft. Ze zijn niet zo groot, dus je kan ze op elk plekkie in je slaapkamer kwijt.

Alles over de verzorging van je luchtzuiverende kamerplanten

Hoe je je luchtzuiverende kamerplant moet verzorgen hangt echt af van de plant die je hebt. Elke plant vraagt weer om een andere verzorging. Denk aan dingen als de standplaats, het water geven, de grond, snoeien, etc. Al deze informatie vind je op de plantenpagina’s, de pagina waar de door jou gewilde plant uitgelicht op staat.