Mandarijnenboom 'Calamondin' op stam

Merkloos

0 beoordelingen

1 tot 5 werkdagen

Haal nu deze prachtige mandarijnenboom in huis!

69,99 39,99

Over Mandarijnenboom 'Calamondin' op stam

De Calamondin is een citrusboom en komt van oorsprong ook uit de landen waar veel Citrus vruchten worden verbouwd; Spanje. Het zomerse klimaat is hier perfect voor deze bomen. Door de vele uren zonlicht in de zomer krijgen de bloemen voldoende energie om vruchten te produceren. De Calamondin vormt kleine ronde oranje vruchtjes die lijken op een mandarijn. Dat is niet zo vreemd, omdat de calamondin een kruising is van de mandarijn en de kumquat. De vruchten worden in ons Europese klimaat goed rijp. Zij zijn meer voor de sier, dan voor consumptie. De Calamondin is niet winterhard. Haal deze plant dan ook naar binnen in de winter, waar de Calamondin goed kan overwinteren.

Prachtige verschijning
Deze calamondin heeft al een paar mooie vruchten wanneer die bij jou thuis afgeleverd wordt. Maak van je tuin, terras en/of balkon een mediterrane plek met deze Calamondin. Van deze zuidelijke beauty's kun je jaren plezier hebben. En als het vriest neem je ze gewoon even mee naar binnen! Vruchten zijn niet voor consumptie geschikt. De calamondin op stam is een slanke, dicht vertakte boom met een beetje warrige kruin. Het is de moeite waard om in een al wat groter exemplaar investeren, zoals deze. Niet alleen heeft die meer impact op je terras, ze zijn ook sterker en beter ontwikkeld. De blaadjes moeten mooi groen zijn en dit exemplaar komt ook al met een paar mooie vruchten.

Hoe zorg je voor mij?
De Citrus calamondin staat het liefst op een beschutte, maar zonnige standplaats. Hierdoor heeft de plant wel regelmatig voldoende water nodig. Na ijsheiligen kun je deze plant buiten zetten, maar plaats de Citrus niet meteen in de felle zon. Zo voorkom je verbranding van de bladeren. In het voorjaar kun je de plant snoeien en de opgaande takken wegknippen.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Optioneel: mooie sierpot
Bestel gemakkelijk de juiste sierpot mee. Gemaakt van kunststof en daarom zeer geschikt voor buiten. Prik onder in de kunststof pot de gaatjes door, zodat eventueel overtollig water weg kan lopen. 

Highlights
- Levering op maat; verzekerd van een goede reis voor slechts €9,99
- Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
- Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
- Hoogte plant gemeten vanaf onderkant pot; 50 - 65 cm
- De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Hoogte plant
60 - 65 cm
Water behoefte
Gemiddeld
Hoeveelheid licht
Gemiddeld
Luchtzuiverend
Ja
Diervriendelijk
Ja
Plant type
Tuinplanten

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?