Levering binnen 3-5 werkdagen
Persoonlijk contact met plantenexperts
Beste kwaliteit planten
Levering binnen 3-5 werkdagen
Persoonlijk contact met plantenexperts
Beste kwaliteit planten
Aan het laden...
aan het laden

Set van 3 - Gebedsplant

(Ctenanthe Burle-Marxi)

Set van 3 - Gebedsplant

(Ctenanthe Burle-Marxi)

3-5 werkdagen

Tijd voor een unieke groene toevoeging in huis. Deze gebedsplant heeft opvallende groene bladeren met een te gek streepjes patroon!

39,99

24,99

In winkelmand

Informatie Set van 3 - Gebedsplant

Op zoek naar een decoratieve en bijzondere plant voor in huis? Deze unieke kamerplant is, door het prachtige patroon dat hij bovenop zijn bladeren heeft en de donkerpaarse kleur die hij onderop de bladeren heeft,  een echte eyecatcher. Een echt origineel exemplaar.

Standplaats 
De Ctenanthe Burle Marxii komt van oorsprong uit tropisch Centraal- en Zuid-Amerika, waar hij tussen de bomen groeit. Om deze reden is de plant niet gewend aan direct zonlicht. Hij geeft dan ook de voorkeur aan een lichte plek, uit de zon. Zet de Ctenanthe van de lente tot en met de herfst in de halfschaduw. In de winter mag je de plant verplaatsen naar een lichte plek, uit direct zonlicht. Zorg er verder voor dat je de Calathea niet in de buurt van een radiator plaatst, aangezien de luchtvochtigheid hier vrij laag is.

Water geven
Geef de plant regelmatig kleine beetjes water om de potgrond constant vochtig te houden, zonder dat er een laagje water onderin de pot blijft staan. In de winter heeft de plant wat minder water nodig. Houd de luchtvochtigheid op peil door de bladeren regelmatig te sproeien met een plantenspuit. Zo verminder je de kans op bladval, dwerggroei en slaphangende stengels.

Herkomst & product informatie
De Ctenanthe is een bijzonder gekleurde plant die deel uitmaakt van de Marantaceae familie. Deze familie komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en bestaat verder uit de Calathea en Stromanthe. Er bestaan aardig wat verschillende soorten, ieder met andere bladvormen en -patronen. De plant is heel bewegelijk. Overdag zie je het bonte blad en ‘s avonds vouwt dit blad zich om zodat de paarse onderkant wordt getoond. Deze prachtige transformatie maakt de Ctenanthe Burle Marxii extra bijzonder.

Een veilige reis rechtstreeks vanaf de kweker
Al onze planten worden regelrecht vanuit onze kwekers verzonden. Zo garanderen wij dat je planten vers en gezond bij jou thuis aankomen. Naast dat de planten knettervers zijn, worden ze met veel zorgvuldigheid ingepakt. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert. Door de speciale rechtopstaande op-maat-gemaakte verzendverpakking gaat jouw groene vriend veilig op reis.

✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Specificaties

Type plant Kamerplant
Soort plant Ctenanthe Burle-Marxii
Hoogte plant 20 - 30 cm
Waterbehoefte Gemiddeld, 1 keer per week
Standplaats Halfschaduw
Giftig Nee
Potmaat 12 cm
Schrijf een beoordeling