Levering binnen 3-5 werkdagen
Persoonlijk contact met plantenexperts
Beste kwaliteit planten
Levering binnen 3-5 werkdagen
Persoonlijk contact met plantenexperts
Beste kwaliteit planten
Aan het laden...
aan het laden

Set van 3 - Koffieplant

(Coffea Arabica)

Set van 3 - Koffieplant

(Coffea Arabica)

3-5 werkdagen

Groei je eigen koffiebonen, gewoon in je woonkamer! Met deze Coffea Arabica is het mogelijk!

29,99

16,99

In winkelmand

Informatie Set van 3 - Koffieplant

Met deze toffe plant groei jij jouw eigen koffiebonen! De koffieplant kan na enkele jaren in de woonkamer tot bloei komen. De kleine, witte bloempjes kunnen zich vervolgens tot vruchten, met daarin de befaamde koffiebonen ontwikkelen. De vruchten verkleuren tijdens het rijpen tot (paars)rood. Ze zijn dan klaar om geoogst te worden.

Standplaats
De koffieplant houdt van licht en warmte, maar staat niet graag lang in het zonnetje. Zet hem dus op een plek waar hij veel licht ontvangt, maar niet de hele dag direct zonlicht. Op een koude of tochtige plek wordt deze plant bevattelijk voor ziekten en ongedierte.

Water geven
De koffieplant verbruikt niet zo gek veel water, maar staat wel graag in een licht vochtige grond, dus geef regelmatig kleine beetjes water. Zomers zal dit frequenter nodig zijn dan in de winter, wanneer de plant in rust is. Tijdens de lente en de zomer kan hij wel wat extra voeding gebruiken, geef in deze periode om de 2 weken wat mest voor groene planten bij het gieten. Sproeien is bij deze plant extra belangrijk, want hiermee behoudt u het glimmende blad.

Herkomst & product informatie
Koffieplant, koffieboom of zoals hij officieel heet de Coffea Arabica. Met zijn roots in Ethiopië is de plant wel wat gewend. Je herkent de Coffea Arabica aan zijn glimmende blad. Het leuke is dat zelfs in jouw woonkamer de Koffieplant koffiebonen kan gaan groeien. De plant behoort tot de familie Rubiaceae, waar ook de Gardenia tot behoort.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Specificaties

Type plant Kamerplant
Soort plant Coffea Arabica
Hoogte plant 20 - 30 cm
Waterbehoefte Gemiddeld, 1 keer per week
Standplaats Halfschaduw
Giftig Nee
Potmaat 12 cm
Schrijf een beoordeling