Set van 3 - Monstera Adansonii

0 | 5 (0 beoordelingen)

64,99 52,99

3 tot 5 werkdagen

De speelse gaten in het blad zijn hét kenmerk van deze unieke plant. Een echte eyecatcher in je huis!

Variant:
Aantal:

Levering binnen 3-5 werkdagen

Persoonlijk contact met plantenexperts

Beste kwaliteit planten

Over Set van 3 - Monstera Adansonii

Op zoek naar een bijzondere decoratie voor in huis? Deze plant is gegarandeerd een eyecatcher in jouw huis! Hij is bijzonder, omdat hij afwijkt van zijn broertjes en zusjes. In plaats van inkepingen heeft de Monstera Adansonii gaten in het blad! Dit geeft de plant een stoer en tegelijkertijd speels uiterlijk. 

Standplaats
Het kiezen van de juiste standplaats is een belangrijk onderdeel in de verzorging van de Monstera Adansonii. Deze plant groeit oorspronkelijk in de tropische bossen. Daar klimt hij over de stammen van zeer hoge, grote bomen. Dat betekent dat de plant bijna nooit direct zonlicht ziet.

Deze situatie moet je proberen na te bootsen. Het beste is voor een raam waar niet de volle zon op staat. Dan heeft de plant veel licht, maar geen direct zonlicht. Overigens is het niet erg als er in de ochtend wat zonlicht op de bladeren valt. Vooral in de middag is de zon heet en kan het schadelijk zijn. Dan kan bladverbranding optreden.

Water geven
De juiste frequentie en hoeveelheid water geven is vaak erg lastig. De grond mag nooit helemaal opdrogen, maar ook niet te lang drassig zijn. De beste aanpak is dan ook om je vinger gewoonweg in de grond te steken. Als de bovenste centimeter aarde droog is kun je de plant water geven. Geef dan zoveel dat de grond binnen een paar dagen weer droog is. Kleine beetjes dus! De gouden regel is: begin met weinig en bouw dan op. Teveel water is schadelijker dan te weinig water.

Herkomst & informatie
De bijzondere Monstera Adansonii is 1 van de 41 soorten binnen de Monstera familie en komt uit de tropische gebieden van Midden en Zuid-Amerika. Deze plant is dus een klimmer, maar je kunt hem ook prima als hangplant houden. De nieuwe bladeren worden eerst zichtbaar als ze opgerold zitten. Net zoals vele andere tropische planten, zoals de Alocasia Zebrina. Daarna rollen ze langzaam uit. Het nieuwe blad zal vaak nog klein zijn, maar groeit nog een tijdje door. Vanwege het blad wordt deze plant in het Engels “Swiss Cheese Plant” genoemd.

Sierpotten
Je hebt de keuze uit 3 verschillende kleuren sierpotten. De bijpassende sierpotten zijn gemaakt van keramiek. Keramiek is onderhoudsarm en blijft lang mooi. De basic kleuren zorgen ervoor dat ze gemakkelijk te combineren zijn bij werkelijk iedere woonstijl!

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is, wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Specificaties

  • Hoogte plant: 20 - 25 cm
  • Water behoefte: Gemiddeld
  • Hoeveelheid licht: Gemiddeld
  • Luchtzuiverend: Ja
  • Plant type: Kamerplanten
  • Met of zonder pot: Met pot
  • Potmaat: 12

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Hulp nodig? Wij staan altijd voor je klaar!
staff