Set van 3 - Siergras Carex 'Evergold'

0 | 5 (0 beoordelingen)

44,99 26,99

3 tot 5 werkdagen

Siergrassen zorgen voornamelijk in het najaar voor extra sfeer in je tuin of balkon!

Variant:
Aantal:

Levering binnen 3-5 werkdagen

Persoonlijk contact met plantenexperts

Beste kwaliteit planten

Over Set van 3 - Siergras Carex 'Evergold'

De grassen zijn uitermate geschikt als accentplanten of in een mooie sierpot. Siergrassen zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Reden om een plekje in jouw tuin vrij te maken voor dit speelse tafereel! En in het najaar, wanneer de meeste vaste planten hun jaarlijkse hoogtepunt hebben gehad, laten de prachtige siergrassen zich van hun mooiste kant zien.

Standplaats
Er zijn veel mogelijkheden om de Carex 'Evergold' te plaatsen in jouw tuin, terras of balkon. De plant kan goed als solitair geplaatst worden in bijvoorbeeld een plantenbak of sierpot, maar ook met meerdere planten bij elkaar kan zij als bodembedekker of borderbeplanting gebruikt worden. Ook is het populair om deze siergras te planten in een hoge bak of pot, wat een beetje een palmeffect geeft. Plaats de plant in halfschaduw of volle zon.

Water geven
Plant je de siergrassen rond ze zomer is het raadzaam de grond vochtig te houden en niet te laten uitdrogen. Daarnaast is gemiddeld één keer per week water geven al snel voldoende. Veeleisend zijn de siergrassen niet.

Snoei en bloei
De sprieterige bonte bladeren maken van de Carex Hachijoensis 'Evergold' een opvallende verschijning. In mei tot en met juli groeien er aan de Bontbladige Zegge onopvallende lichtbruine aren. De Carex Evergold is een bladhoudend, winterharde siergras soort en ze zorgen het hele jaar door voor een vrolijke sfeer in jouw tuin, terras of balkon. Evergold hoef je niet ieder jaar te snoeien. Het kan wel voorkomen dat de punten van het blad bruin zijn geworden door verdroging of vorstschade. Je kunt dan aan het einde van de winter de bruine punten van de bladeren wegknippen, daar komen dan weer frisgroene met wit- gele bladeren voor terug.

Herkomst & Informatie
De Nederlandse naam voor de Carex is Japanse zegge. Deze Carex 'Evergold' is een kleine groenblijvende grassoort met overhangende, bonte bladeren met een roomwitte tot gele middenstreep en een groene bladrand. De Carex 'Evergold' is siergras dat meestal gebruikt wordt als bodembedekker door meerdere planten bij elkaar te plaatsen. Bij levering is de plant 35 - 45 cm hoog (incl. kwekerspot).

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: kunststof sierpot
Bestel gemakkelijk de juiste sierpot mee. Gemaakt van kunststof en daarom zeer geschikt voor buiten. Prik onder in de kunststof pot de gaatjes door, zodat eventueel overtollig water weg kan lopen.


✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Specificaties

  • Hoogte plant: 35 - 40 cm
  • Water behoefte: Gemiddeld
  • Hoeveelheid licht: Gemiddeld
  • Plant type: Tuinplanten
  • Potmaat: 17

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Hulp nodig? Wij staan altijd voor je klaar!
staff