Levering binnen 3-5 werkdagen
Persoonlijk contact met plantenexperts
Beste kwaliteit planten
Levering binnen 3-5 werkdagen
Persoonlijk contact met plantenexperts
Beste kwaliteit planten
Aan het laden...
aan het laden

Set van 3 - Skimmia

(Japonica Rubella)

Set van 3 - Skimmia

(Japonica Rubella)

3-5 werkdagen

De Skimmia is een winterharde groenblijvende tuinplant die alle 4 de seizoenen veel sierwaarde biedt!

44,99

24,99

In winkelmand

Informatie Set van 3 - Skimmia

Deze wintergroene struik groeit niet zo snel en is winterhard. Het is een dicht vertakte, bolvormige struik en is dus heel geschikt voor een kleine tuin. Behalve in de tuin kun je skimmia ook heel goed in potten voor op balkon of terras houden. 

Standplaats
In de tuin heeft een skimmiaplant een lichte plek nodig, maar liever niet op het zuiden. Wanneer je de struik te veel aan de volle zon bloot stelt zullen de donkergroene bladeren gele plekken vertonen. Hij doet het heel goed op een lichte plaats in de halfschaduw.

Water geven
Geef uw Skimmia japonica regelmatig water, want de potkluit mag niet uitdrogen. Droge grond wordt namelijk door de Skimmia slecht verdragen. Voor een extra rijke bloei raden we aan om tijdens de bloei regelmatig plantenvoedsel in het gietwater te geven. Let wel, bij skimmia’s in pot is het belangrijk dat overtollig water goed kan weglopen. Kies daarom voor een pot of kuip met een gat aan de onderkant.

Snoeien
De skimmia groeit mooi compact en hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. Wanneer de plant echter te veel uitloopt en er een lelijke open plek ontstaat, kun je de plant het beste na de bloei wat terugsnoeien. De beste snoeiperiode hiervoor is in de maanden mei en juni.

Herkomst & product informatie
De skimmia is al jaren een populaire plant in de Nederlandse tuinen. Dat is niets voor niets, want het is een winterharde groenblijvende heester die zich elk seizoen van een andere kant laat zien. Van oorsprong komt Skimmia Japonica ‘Rubella’ uit Oost-Azië. De plant is zeer geliefd bij veel mensen vanwege zijn langdurige en mooie overvloedige bloei, van september t/m maart met prachtige rode bloemtrossen en daarna nog in april en mei met crème witte bloemen.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Japonica Rubella
Hoogte plant 30 - 40 cm
Waterbehoefte Gemiddeld, 1 keer per week
Standplaats Halfschaduw
Giftig Ja
Potmaat 13 cm
Schrijf een beoordeling