Levering binnen 3-5 werkdagen
Persoonlijk contact met plantenexperts
Beste kwaliteit planten
Levering binnen 3-5 werkdagen
Persoonlijk contact met plantenexperts
Beste kwaliteit planten
Aan het laden...
aan het laden

Set van 4 - Pampasgras

(Cortaderia Selloana)

Set van 4 - Pampasgras

(Cortaderia Selloana)

3-5 werkdagen

Voorzie jouw tuin van deze prachtige set van 4 of 8! De siergrassen zijn altijd in beweging, waardoor je tuin tot leven komt!

39,99

19,99

In winkelmand

Informatie Set van 4 - Pampasgras

De pampasgras is een snelle groeier en kan perfect in grote hoeveelheden geplant worden, maar is ook zeker leuk in zijn eentje in een mooie sierpot. De pampasgras gaat goed samen met andere planten. Je creëert een fraai effect door meerdere soorten siergrassen met elkaar te combineren. De pampasgras bloeit van augustus tot en met oktober met flinke pluimen in het wit en roze!

Tip: gebruik de lange pluimen in een boeket of zet ze in een grote vaas. Let op met afsnijden, de bladeren zijn scherp.

Standplaats
Plant Cortaderia Selloana op een open, warme en zonnige plek. Dit gras heeft veel warmte nodig om tot bloei te komen. Op een te koude plek en in de schaduw kan het voorkomen dat de plant niet (goed) bloeit.

Water geven
Geef Cortaderia selloana de eerste weken na het planten voldoende water. Bouw daarna de vochtvoorziening af, omdat de wortels anders lui worden. Als het siergras eenmaal groeit, wordt droogte goed verdragen. Als het erg droog is, geef de plant dan extra water.

Snoeien
Je kunt het pampasgras voor of na de winter terugknippen tot zo´n 15cm boven de grond. Bij strenge vorst kun je hem in de winter het best afdekken met een deken of bladeren.

Herkomst & informatie
Cortaderia Selloana of pampasgras is een prachtig siergras, waarvan zo´n vijftien soorten voorkomen. Oorspronkelijk groeit Cortaderia selloana op subtropische natuurlijke grasvlaktes: pampa’s en in de bergen in Zuid-Amerika. Dit type pampasgras bloeit van augustus tot en met november met langwerpige pluimen. Cortaderia Selloana is bestand tegen vorst, zeewind en luchtvervuiling. En heeft geen last van ziektes en ongedierte.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Cortaderia Selloana
Hoogte plant 25 - 35 cm
Waterbehoefte Gemiddeld, 1 keer per week
Standplaats Zon
Giftig Nee
Potmaat 9 cm
Schrijf een beoordeling