Set van 6 - Fruitboompjes

0 | 5 (0 beoordelingen)

79,99 39,99

3 tot 5 werkdagen

De set bevat 6 prachtige boompjes die opgekweekt kunnen worden tot grote fruitdragende bomen!

Aantal:

Levering binnen 3-5 werkdagen

Persoonlijk contact met plantenexperts

Beste kwaliteit planten

Over Set van 6 - Fruitboompjes

De fruitbomen zijn ideaal voor tuinierders met beperkte ruimte. Je kunt ze in kuipen planten en op het terras zetten, maar ze kunnen ook gewoon in volle grond geplaatst worden. De bomen worden keurig bij je thuis afgeleverd en hebben op dat moment een hoogte van ongeveer 25 - 35 cm (gemeten incl. kwekerspot).

Citroen & Limoen

Standplaats
De Citroen gedijt uitstekend in de volle zon. Indien je de plant wilt verpotten adviseren wij je dit in het tijdens de winter of in het voorjaar te doen. Gelieve de Citrus limon 'Citroen' buiten te laten overwinteren. De plant kan niet goed tegen een temperatuur lager dan 5 graden Celcius.

Bloei en snoei
De Citroen bloeit in de periode april tot juni en geeft eetbaar fruit in de periode september - november en is sterk geurend. In gunstige omstandigheden kan de Citroen uitgroeien tot een hoogte van maximaal 250 cm hoog en 150 cm breed.

 

Citrus Mitis 'Calamondin'

Standplaats
De Citrus calamondin staat het liefst op een beschutte, maar zonnige standplaats. Hierdoor heeft de plant wel regelmatig voldoende water nodig. Na ijsheiligen kun je deze plant buiten zetten, maar plaats de Citrus niet meteen in de felle zon. Zo voorkom je verbranding van de bladeren.

Bloei en snoei
In het voorjaar kun je de plant snoeien en de opgaande takken wegknippen.

 

Olijfboom 'Olea Europae'

Standplaats
De Olijfboom gedijt uitstekend in de volle zon. vroege voorjaar te doen. Gelieve de Olea europaea 'Olijf' binnen (indien de temp. onder de -5 °C daalt) te laten overwinteren. De plant kan niet goed tegen een temperatuur lager dan -5 graden Celcius.

Bloei en snoei
De Olijfboom bloeit in de periode juni-augustus en is niet geurend. In gunstige omstandigheden kan de Olijfboom uitgroeien tot een hoogte van maximaal 250 cm en een breedte van ca. 150 cm. U kunt de plant licht snoeien in november en in het voorjaar.

 

Winterharde Vijg 'Ficus Carica'

Standplaats
Ficus carica groeit het beste tegen een warme zuidmuur of tuinhuis of schutting. Bloemetjes heeft de vijg niet: in feite zijn de vruchten tevens de bloemen. De vijgen worden meestal in oktober geoogst.

Bloei en snoei
De vruchten rijpen doorgaans het tweede jaar. In het eerste jaar worden de vruchten gevormd. De snoei dient zodanig uitgevoerd te worden dat de vruchten blijven hangen. Vaak worden de jonge toppen boven de vruchten (circa 3 tot 5 bladeren) in de zomer weggesnoeid zodat het zonlicht dieper in de plant kan dringen.

 

Winterharde Bananenplant 'Musa Basjoo'

Standplaats
De Bananenplant groeit het best op een zonnige standplaats.

Bloei en snoei
Omdat deze planten door het jaar heen, veroorzaakt door seizoenen een wisselende uitstraling heeft is gebruik gemaakt van een sfeerfoto. Let wel de banaantjes die aan de Musa basjoo komen zijn niet eetbaar.

 

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Specificaties

  • Hoogte plant: 20 - 25 cm
  • Water behoefte: Gemiddeld
  • Hoeveelheid licht: Gemiddeld
  • Luchtzuiverend: Ja
  • Diervriendelijk: Ja
  • Plant type: Tuinplanten
  • Potmaat: 9

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Hulp nodig? Wij staan altijd voor je klaar!
staff