Siergras Festuca Glauca 'Intense Blue'

5 | 5 (1 beoordeling)

19,99 9,99

3 tot 5 werkdagen

Siergras 'Intense Blue' geeft jouw tuin of balkon wat extra's! Siergrassen zijn ook nog eens sterke tuinplanten die weinig verzorging nodig hebben.

Variant:
Aantal:

Levering binnen 3-5 werkdagen

Persoonlijk contact met plantenexperts

Beste kwaliteit planten

Over Siergras Festuca Glauca 'Intense Blue'

De grassen zijn uitermate geschikt als accentplanten of in een mooie sierpot. Siergrassen zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Reden om een plekje in jouw tuin vrij te maken voor dit speelse tafereel! En in het najaar, wanneer de meeste vaste planten hun jaarlijkse hoogtepunt hebben gehad, laten de prachtige siergrassen zich van hun mooiste kant zien.

Standplaats
Er zijn veel mogelijkheden om de Festuca Glauca 'Intense Blue' te plaatsen in jouw tuin, terras of balkon. De plant kan goed als solitair geplaatst worden in bijvoorbeeld een plantenbak of sierpot, maar ook met meerdere planten bij elkaar kan zij als bodembedekker of borderbeplanting gebruikt worden. Ook is het populair om dit siergras te planten in een hoge bak of pot, wat een beetje een blauw palmeffect geeft. Plaats de plant in halfschaduw of volle zon.

Water geven
Plant je de siergrassen rond de zomer is het raadzaam om de grond vochtig te houden en niet te laten uitdrogen. Daarnaast is gemiddeld één keer per week water geven al snel voldoende. Veeleisend zijn de siergrassen dus niet.

Snoei en bloei
Als je deze plant wilt terugsnoeien mag dat ook. Dit gebeurt bij voorkeur in het vroege voorjaar. Door blauw schapengras in het vroege voorjaar of na de bloei te snoeien produceert het gras nieuw, fris blauw blad waardoor hij steeds aantrekkelijker wordt. Gedurende het hele jaar kan je genieten van dit siergras, omdat het winterhard en bladhoudend is.

Herkomst & Informatie
De Festuca Glauca komt van oorsprong uit Zuid-Frankrijk en wordt in het Nederlands ook wel Zwenkgras of blauw schapengras genoemd. De naam 'Intense Blue' geeft al aan welke kleur het blad heeft, namelijk blauw.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is, wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: kunststof sierpot
Bestel gemakkelijk de juiste sierpot mee. De pot is gemaakt van kunststof en daarom zeer geschikt voor buiten. Prik onder in de kunststof pot de gaatjes door, zodat eventueel overtollig water weg kan lopen.


✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Specificaties

  • Hoogte plant: 30 - 35 cm
  • Water behoefte: Gemiddeld
  • Hoeveelheid licht: Gemiddeld
  • Plant type: Tuinplanten
  • Plant soort: siergras
  • Potmaat: 17
Schrijf zelf een beoordeling

Deze plant scoort een 5 | 5

Op basis van 1 beoordeling

Schattig

Brianna

B

Schattig plantje. Staat super.

25-6-2021

Hulp nodig? Wij staan altijd voor je klaar!
staff