Tuinplanten

Op zoek naar nieuwe tuinplanten? Die hebben we voor je.

We hebben verschillende soorten. Voor welke ga jij?

Bekijk snel alle tuinplanten voor in je tuin en vind de perfecte voor jou.

Filteren

Meer filters

Sorteren

6-pack Lavendel

6-pack Lavendel

32,99 11,99

Vandaag besteld = morgen verzonden

Persoonlijk contact met plantenexperts

Beste kwaliteit planten

Vandaag besteld = morgen verzonden

Persoonlijk contact met plantenexperts

Beste kwaliteit planten

Liefde voor planten

15 van 15 producten

Online je nieuwe tuinplanten kopen? We helpen je

Vaste tuinplanten: onze tuinen, terrassen en balkons kunnen eigenlijk niet meer zonder. Vind je ook niet? Geniet met volle teugen van je nieuwe tuinplanten door ze in het voorjaar te planten. We hebben allerlei soorten tuinplanten voor je. Denk aan bloeiende planten, winterharde planten of degene die ook prima in de schaduw staan. Wel zo makkelijk als je ze in de voortuin wil planten, of een tuin op het noorden hebt. Wat voor tuinplanten je ook zoekt: we hebben ze voor je.

Met onze tuinplanten in je tuin, op je balkon of terras...

...maak je het veel gezelliger dan zonder. Geniet van de opvallende bloemen, vrolijke kleuren en geuren van al je tuinplanten. Combineer kleuren met elkaar om een mooi geheel te maken. Wil je het wat anders aanpakken? Ga voor een mooi contrast tussen de planten. Wat denk je van blauwe en rode bloemen die elkaar complimenteren? Fleur je huis en tuin op met onze tuinplanten.

De populairste categorieën tuinplanten

Dit zijn onze favorieten per categorie tuinplant:

Bloeiende tuinplanten met vrolijke bloemen

Camelia

De camelia is een kleine boom of struik die lekker lang groen blijft. Hij heeft geweldige bloemen in de kleuren rood en roze.

Lavendel

Lavendel ziet er op uit en ruikt heerlijk. Daarnaast geniet je lang van de vrolijke paarse bloemen.

Anjer

Anjers hebben grote bloemen in allerlei kleuren. Ze bloeien van mei tot en met september, dus je hebt er het halve jaar lang plezier van.

Tuinplanten die winterhard zijn

Buxus

De buxus is wintergroen en winterhard, dus je geniet er het hele jaar door van. Een buxus is perfect om een paadje af te zetten, of om als bolvormige buxus in een pot te zetten. Een vrolijk gezicht.

Vlambloem

De vlambloem, of phlox, kan ondanks z’n geweldige bloemen tegen een stootje. De bloemetjes zijn paars, blauw, roze of wit. De vlambloem is ideaal als vaste plant of om een pad mee op te fleuren.

Hortensia

Misschien wel een van de mooiste bloemen die er zijn: hortensia’s. Ondanks hun opvallende bloemen die fragiel lijken zijn ze toch winterhard. Ze bloeien vaak in de zomer, en zijn niet heel lastig in onderhoud.

Tuinplanten voor in de schaduw

Geranium

Sommige geraniums doen het perfect in de schaduw. Daarnaast zijn ze onderhoudsvrij, niet te groot en hebben ze mooie bonte kleuren. Een ideale tuinplant voor in de schaduw.

Helleborus

De helleborus wordt ook wel de kerstroos genoemd. Hij dankt z’n naam aan het feit dat hij zelfs bloeit wanneer het zonnetje niet op z’n sterkst is. De helleborus heeft witte bloemen, en staat perfect op een plekje in de halfschaduw.

Azalea

De azalea heeft vrolijke roze bloemetjes die in hoge hoeveelheden groeien en bloeien. Ze kunnen tegen de kou, en doen het dan ook prima in de schaduw.

Alles over de verzorging van je tuinplanten

Hoe je je tuinplanten moet verzorgen hangt erg af van het soort dat je hebt. Wil je alles weten over het water geven, snoeien, bemesting en standplaats van de nieuwe tuinplant? Die informatie vind je op de specifieke plantenpagina’s: de pagina die alleen gaat over de door jou gewilde tuinplanten.