Winterharde planten

Ontdek onze winterharde planten: planten die door weer en wind blijven schitteren, zelfs als het koud is.

We hebben verschillende soorten. Voor welke ga jij?

Bekijk snel alle soorten winterharde planten en vind de perfecte voor jou.

Filteren

Meer filters

Sorteren

5 van 5 producten

Online je nieuwe winterharde planten kopen? We helpen je

Wil je ook nog in de winter genieten van een vrolijke en kleurrijke tuin? Je krijgt het voor elkaar met onze winterharde planten. We hebben talloze soorten: van klein vol kleur tot grote siergrassen vol volume. Elke winterharde en wintergroene plantensoort heeft zo weer z'n eigen voordelen en uitstraling, waardoor we voor elk type tuin geschikte winterharde planten hebben.

En het makkelijkste is dat je ze eenvoudig en veilig online bestelt. Je hoeft niet meer naar het tuincentrum, maar bestelt je nieuwe winterharde kamerplanten gewoon vanuit je luie stoel.

Met winterharde planten in je tuin...

…geniet je zelfs als het buiten koud, grijs en grauw is nog van de vrolijke kleuren van je nieuwe winterharde planten. Ze staan er door weer en wind voor je. Ze kunnen tegen een stootje, waardoor ze weinig tot geen speciale zorg nodig hebben in de winter. Hoef je gelukkig niet te kou in.

De populairste winterharde planten

Er zijn talloze soorten winterharde planten, maar dit zijn de populairste en meest gewilde:

Lavendel

Geweldig in zowel geur als fleur: onze lavendels. Het is een van de meest geliefde soorten winterharde planten. Dat komt natuurlijk door de heerlijke geur, z'n vrolijke paarse bloemen en het feit dat 'ie zelfs de Hollandse winters doorstaat. Een echte topper dus.

Echinacea

Deze opvallende plant zie je van mijlenver al, helemaal als het buiten grijs weer is. Dat komt door z'n knalroze bloemen in de vorm van een paraplu. Een geweldige plant die dus ook, ondanks z'n fragiele uiterlijk, winterhard is.

Iris

De iris is een klassieker. We hebben verschillende soorten voor je. Die variëren in kleur en grootte van elkaar, dus er zit ongetwijfeld een iris bij die perfect bij jou en je tuin past. Na de winter hebben ze geen bijzondere zorg nodig om weer tot leven te komen. Snoei ze, geef ze een flinke scheut water en ze schitteren weer het hele jaar voor je.

Kattenkruid

Kattenkruid wordt vooral gebruikt als borderplant. Ze zijn vol volume, en kleuren de saaie grond met hun groene en paarse bloemetjes. Het is een oersterke plant die je alleen zo nu en dan hoeft te snoeien. Daarnaast ruikt 'ie ook nog eens lekker. Dat vinden niet alleen wij, maar ook bijen en katten. Vandaar de naam. Houd er dus rekening mee dat er katten op bezoek komen in je tuin.

Siergrassen

Misschien wel de makkelijkste plantensoort die er is: siergrassen. Siergrassen hebben geen onderhoud nodig, overleven de strengste winters en zien er ook nog eens top uit. De hoge grassen dansen sierlijk als er wat wind staat, en vullen ook nog eens eenvoudig je tuin op. Siergrassen zijn de ideale winterharde planten voor elke tuin.

Alles over de verzorging van je winterharde planten

Hoe je je winterharde planten moet verzorgen hangt echt af van de plant die je naar je tuin haalt. Alle informatie over de verzorging vind je op de specifieke plantenpagina's, de pagina die gaat over de door jou gewilde plant. Daar ontdek je alles over het water geven, de standplaats, het snoeien en meer.