XL kokospalm - Cocos Nucifera

Merkloos

0 beoordelingen

Volgende werkdag verzonden!

Met de Cococs Nucifera haal je de tropen in jouw huis! Ook is hij luchtzuiverend en onderhoudsvriendelijk.

29,99 17,99

Over XL kokospalm - Cocos Nucifera

Met deze kokospalm haal je de tropische sfeer in jouw huis! Kokospalm staat bekend als de 'levensboom', omdat hij voorziet in talrijke levensbehoeften zoals; eten, olie, brandstof, hout en drinken. Ook is de kokospalm een van de oudste bomen ter wereld. Hij heeft de grootste bladeren en zaden op deze planeet en kan tot wel 100 jaar koksnoten produceren. Gaaf he! 

Standplaats
Net als andere palmen houdt de kokospalm van zonlicht, maar direct zonlicht kan zijn bladeren beschadigen. Let daarom in de zomer goed op dat hij niet in de volle zon staat. Zet hem bij voorkeur in de buurt van een zonnig raam, zodat hij wel kan genieten van het indirecte zonlicht, maar niet van het directe zonlicht. Zorg daarnaast ook voor dat hij niet bij een open raam staat, want de kokospalm kan slecht tegen tocht. In de zomer kan deze palm ook prima buiten staan, maar haal hem wel weer naar binnen als de temperatuur onder de 10 graden komt.

Water geven
Veel kamerplanten gaan dood doordat ze te veel water krijgen. Doe dit vooral niet bij de Kokospalm, hij kan namelijk erg slecht tegen te veel water. Geef gewoon weer wat water als je ziet dat de grond droog is geworden en controleer af en toe of er niet een laag water onder in de pot gaat staan. Dan moet het helemaal goed komen! Krijgt je palm bruine bladpunten? Dan komt dit vrijwel altijd door te droge lucht, te weinig water of door kou en tocht.

Herkomst & informatie
De officiële naam van deze palm is Cocos Nucifera, maar de meeste mensen houden het gewoon bij Kokospalm. Waar de Kokospalm oorspronkelijk vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Er zijn fossielen van deze palmachtige gevonden in zowel India als Zuid-Amerika en aangezien kokosnoten drijvend de hele wereld over kunnen is het moeilijk te bepalen waar ze ooit vandaan zijn gekomen. Het is dan ook niet gek dat deze kokosplanten in zo'n beetje elk tropisch gebied te vinden zijn.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert

✓ Levering op maat; verzekerd van een goede reis voor slechts €9,99
✓ Afwijkende retourvoorwaarden i.v.m. levende producten
✓ Levering op de Waddeneilanden is helaas niet mogelijk
✓ Hoogte plant gemeten vanaf onderkant pot; 100 - 120 cm
✓ De vorm en hoogte kan afwijken van de getoonde sfeerbeelden

Hoogte plant
115 - 120 cm
Water behoefte
Weinig
Hoeveelheid licht
Gemiddeld
Luchtzuiverend
Ja
Diervriendelijk
Ja
Plant type
Kamerplanten
Plant soort
Kokospalm - Cocos Nucifera

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?