Kamerpalm

0 beoordelingen

1 tot 5 werkdagen

Deze kamerplant staat bekend om zijn frisse en glanzende bladeren en de stevige stengels.

24,99 13,99

Over Kamerpalm

Aangenaam! Ik ben de kamerpalm, ook bekend als de Zamioculcas Zamiifolia. Ik kom uit de familie Araceae. ZZ-plant of Emerald palm zijn twee van mijn bijnamen.  Mijn familie is nog niet zo lang in de Nederlandse huiskamers te vinden. Pas sinds 1996 worden wij geteeld. In de natuur bestaat mijn familie al veel langer en waren we te vinden in zuidoosten van Afrika en dan vooral op Madagaskar, in Kenia en op Zanzibar. Lekker warm!

Een hoge sierwaarde!
Mijn glanzende donkergroene bladeren geven mij een enorme sierwaarde. De bladeren zijn geveerd en doen leerachtig aan. Dit maakt mij dan ook een echte blikvanger. Mijn stevige stengels maken het geheel helemaal af. Ik heb ook nog grote broers en zussen.

Hoe zorg je voor mij?
Ik ben niet een veeleisende plant. Ik drink niet veel en vraag ook niet veel qua standplaats. De waterbehoefte is dus laag omdat ik behoor tot de 'succulente' planten, beter bekend als vetplanten. Zorg ervoor dat er geen laagje water onder in mijn pot blijft staan. Hier houd ik echt niet van. Wacht dus met het geven van water totdat de grond droog begint te worden. Ik heb dus ook geen sterke mening over mijn standplaats. Helemaal in de schaduw is mogelijk, maar in de zon of in halfschaduw is de beste keuze. Ik ben de ideale plant voor de plantenliefhebbers met minder groene vingers. Als ik een keer geen water krijgt is dat niet erg. Wanneer ik bij je thuis geleverd word heb ik een hoogte van 50 - 55 cm. Let op, dit is wel inclusief de kwekerspot waar ik in zit.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Al onze planten worden regelrecht vanuit onze kwekers verzonden. Zo garanderen wij dat je planten vers en gezond bij je thuis terecht komen. Naast dat de planten knettervers zijn worden ze met veel zorgvuldigheid ingepakt. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert. Door de speciale rechtopstaande op-maat-gemaakte verzendverpakking gaat jouw groene vriend veilig op reis. De verzendkosten bedragen slechts 9,99!

 

Ruimtes
woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, hal, babykamer
Hoogte plant
50 - 55 cm
Water behoefte
Weinig
Hoeveelheid licht
Gemiddeld
Luchtzuiverend
Ja
Plant type
kamerplanten
Plant soort
zamioculas
Planten voeding
Nee

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?

Pssst...
Wil jij de eerste review schrijven?